Program gönülllük esası ile organize edilmiştir.   İlgili eğitime 18 yaş üzeri herkes katılabilir.   

Şimdi gönüllü olmak isterseniz ilk randevunuzu lütfen oluşturunuz.

Eğitim programı tamamen ücretsizdir.  

Eğitim programı “Teorik -Oryantasyon” eğitimi ile başlayacaktır. Köpek sahibi olmayan kişiler “Teorik – Oryantasyon ” eğitimine katılabilir.” 

Eğitim sırasında eğitmenlere yardımcı olmak amacı ile eğitim proğramına dahil olmak isteyenler için ayrı bir platform kurulacak olup, köpeği olmayan kişiler dilerse eğitim süreci boyunca eğitmenlere ve gönüllülere yardımcı olabilmek için “kazazede” rolünde görevlendirilecektir. 

Eğitim sürecinin bütün aşamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Evet, Köpek eğitmenleri, hem eğitmen hem de gönüllü olarak programa katılabilirler.  Eğitimler,  Branş eğitimi üzerine verileceğinden belirtilen branşlarda eğitimci olarak destek verebilir aynı zaman da farklı eğitmenler yardımı ile köpeklerinizi eğitebilirsiniz.

Eğitim programı “Teorik -Oryantasyon” Eğitimi ile başlayacaktır. Teorik eğitim ve Oryantasyondan sonra belirli aralıklar ile eğitim seviyeniz kontrol edilecektir.  Bu kontrol ve testlerden sonra karar verilebilecektir.

Evet Programa devam edebilirsiniz. Bazı durumlarda köpek isteksiz iken köpek sahibi çok istekli olabilir ya da tam tersi olabilir.  Bu sebep ile temel hedefimiz arama kurtarma köpeği ve köpeğin takım arkadaşını bir araya getirmek üzerinedir. 

Arama Kurtarma Köpekleri çoğunlukla fiziksel olarak orta ve büyük ırklardan oluşmaktadır. Küçük ırkların ( Pekinez,Yorkshire ,Shih Tzu, Chihuahua vb gibi )  görev yapması teknik olarak mümkün değildir. 

Köpeklerin kayıtlı ve aşı karnelerinin olması yeterlidir.   

Gönüllü olmaya karar verdiğinizde, eğitim 1 günlük “Teorik Eğitim  ve oryantasyon” ile başlamaktadır.   İlgili Teorik Eğitim sonrasında dilediğiniz saat ve tarih için randevu almanız yeterlidir. Randevu aldığınız süre için eğitmenlerimiz sizi sahada bekliyor olacaktır.   Her gönüllü kendi programını kendisi organize etmektedir.  

Eğitim süreciniz ve köpeğiniz mevcut durumunu profil bilgilerinizden takip edebilir durumda olacaksınız. 

Eğitime dilediğiniz zaman ara verebilir ya da sonlandırabilirsiniz.  Eğitime 5 haftadan fazla süre ile ara verilmesi durumunda köpeğinizin durumu yeniden değerlendirmeye alınarak eksikleri varsa giderildikten sonra programa kaldığı yerden devam edecektir.